Over ons

Werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

Ons team

Richard Meijer

Bestuurder

Ondernemer met een technische achtergrond in de informatica (TU Delft) en met meer dan 20 jaar ervaring in interim-, project- en programmamanagement in internationale omgevingen. Bij Buyproxy is Richard primair verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het platform.

Ewoud Mogendorff

Bestuurder

Ondernemer met meerdere start-ups achter zijn naam en met een commerciële achtergrond bij financiële ondernemingen (waaronder banken) en met een zeer uitgebreide kennis van het elektronisch betalingsverkeer en wet- en regelgeving. Bij Buyproxy is Ewoud primair verantwoordelijk voor sales, marketing en naleving van wet- en regelgeving.

Edzard Koole

...

Edzard startte zijn carrière bij Chase Manhattan Bank en heeft daar diverse activiteiten verricht in Londen en Amsterdam o.a. op het gebied van management buy-outs en beursintroducties. Daarna is hij CFO geweest bij diverse ondernemingen. Thans is hij werkzaam als Manager Private Equity bij een family office en initiatiefnemer van diversity dinner.

Martijn Tabbernee

Operations

Ruim 20 jaar werkzaam in (internationaal) operationele management functies. Opzetten en optimaliseren van afdelingen als manager Financial Shared Service Center van Rabobank, als COO in de telecom branche en management functies binnen o.a. creditmanagement en IT. Kennis en ervaring op het gebied van optimaliseren van de interne organisaties.

Dioni Schoop

UX Designer

Industrieel ontwerper met een focus op “Design for Interaction” (TU Delft). Heeft bij Buyproxy zijn afstudeeronderzoek gedaan naar gedragsverandering door middel van “nudging”.

Jeroen ter Haar Romenij

Product Designer

Industrieel ontwerper met een focus op “Design for Interaction” (TU Delft). Heeft de afgelopen vier jaar 20+ start-ups ondersteund met hun productontwikkeling en strategie.

Christien van de Wal

Back-office

Administratief medewerkster met ruime en brede ervaring op het gebied van administratie en boekhouding.

Achtergrond

Het oorspronkelijke idee achter geoormerkt geld gaat terug naar 2009. Het ontstond als antwoord op de vraag hoe microkredieten bij de doelgroep terecht komen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een naaimachine om in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien, zonder dat er geld aan de strijkstok blijft hangen en vanuit de wens dat het geld ook daadwerkelijk besteed wordt aan de aanschaf van die naaimachine.

Het idee achter geoormerkt geld is in de jaren daarna uitgewerkt en gepatenteerd. We hebben verschillende toepassingsmogelijkheden onderzocht en in detail uitgewerkt.

Instrumenten voor de bestrijding van de schulden- en armoedeproblematiek in Nederland vormen de gedroomde eerste toepassing. Niet voor de hand liggend, maar wel een bijdrage aan de oplossing van een groot maatschappelijk probleem, waarvoor toentertijd nog weinig aandacht was.

In 2016 is Buyproxy opgericht om de technologie te bouwen en toe te passen. In 2018 was de eerste versie van het platform gereed en in 2019 hebben we de eerste versie van de betaalpas ontwikkeld. We werken nu met een aantal partijen aan verschillende maatschappelijke toepassingen van geoormerkt geld.

Onze kernwaarden

Zorg

We bewaken de financiële en privacybelangen van consumenten.

Transparant

We leggen duidelijk uit wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dat doen.

Integriteit

We onderhouden hoge morele en ethische maatstaven.

Betrouwbaarheid

We doen wat we hebben afgesproken en doen dat consequent.

Passie

We zijn pas tevreden als onze oplossingen voor mensen echt wat betekenen.

Duurzaamheid

We maken onze sociale verantwoordelijkheden en die voor het milieu waar.

Professionaliteit

We doen wat we doen op de best mogelijke wijze.
Onze SAMENWERKINGEN
Relaties
LEVERANCIERS
GEGERISTREERD BIJ

De mogelijkheden zijn eindeloos

We zijn continu op zoek naar partners voor nieuwe toepassingen.
Interesse? Neem dan contact met ons op!

CONTACT